Ciència per a Tothom 2017

Uns 5.000 alumnes de primària i secundària participaran en els experiments i demostracions científiques organitzats al campus de la UIB els dies 11, 12 i 13 de maig de 2017 

Inauguració
Dia: dijous, 11 de maig de 2017
Hora: 10.30 hores
Lloc: estació de metro, campus universitari, Palma 

El campus de la Universitat de les Illes Balears acollirà els dies 11, 12 i 13 de maig de 2017 l’activitat Ciència per a Tothom, una iniciativa que neix de la inquietud del professorat de la Universitat de les Illes Balears per fomentar les vocacions científiques entre els joves.

A la inauguració hi assistiran el senyor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i Ensenyament Superior; el senyor Benjamí Villoslada, director general de Desenvolupament Tecnològic del Govern de les Illes Balears; el senyor Joan Ferrà, director de l’Institut Balear de la Joventut; la senyora Francesca Mas, presidenta, i el senyor Joan March, secretari del Consell Social; el senyor Joaquim Tintoré, representant del CSIC a les Balears; el senyor Christian Palomino, vicepresident de Global IT de Meliá Hotels Internacional; la senyora Antònia Ponseti, gestora del Centres d'Institucions de la Caixa; la senyora Lucía Martín, responsable de la Fundació Caixa de Balears; el senyor Jordi Mulet, director de Relacions Institucionals de Sa Nostra-BMN; la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat; i el doctor Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la UIB.

Ciència per a Tothom 2017

1.970 estudiants de primària i 3.205 de secundària de centres de Mallorca visitaran el campus per gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la Química, la Física, la Biologia, la Geologia, la Bioquímica, les Matemàtiques, la Informàtica i la Tecnologia. S’han dissenyat en tots els casos activitats orientades als diferents nivells educatius. Les demostracions seran a càrrec d’uns 500 estudiants universitaris que participen a Ciència per a Tothom de manera voluntària.

Alguns exemples de les activitats i els experiments en què podran participar els estudiants:

Espècies invasores: es mostren diferents exemplars de les principals espècies animals invasores que han arribat a les Illes Balears els darrers anys. Els alumnes podran aprendre a identificar-les i conèixer aspectes de la seva biologia.

El foc canvia els colors: en aquesta activitat descobrirem una de les tècniques de cocció ceràmica i veurem el canvi que sofreixen els pigments abans i després de la cocció, també descobrirem quin efecte té l’atmosfera de la cocció i del refredament…

Cursa de cavalls: quin cavall guanyarà? Apostau! Amb l'ajuda de la probabilitat i l'estadística podrem aprendre quina és la millor aposta en aquesta cursa.

Fes d'enginyer agrònom: hort vertical. Aprèn passa a passa com fer un hort vertical per cultivar plantes en hidroponia al balcó, terrassa o pati de casa emprant l'energia solar per mantenir la circulació de l’aigua.

Billar el·líptic: en aquest experiment jugarem a billar tot aprofitant les propietats d'una corba cònica: l'el·lipse.

Fes d'enginyer i crea el teu comandament: mitjançant un petit hardware, els alumnes podran dibuixar el seu comandament damunt paper.

L’organització és a càrrec del Vicerectorat d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, amb el patrocini de la Càtedra Santander-UIB d’Innovació i Transferència del Coneixement (Santander Universidades); la Conselleria d’Educació i Universitat; l’Obra Social “la Caixa”; l’Obra Social “Sa Nostra”, Caixa de Balears; Santillana Illes Balears; i Labolife, microimmunoteràpia.

Podeu consultar totes les activitats aquí: Ciència per a Tothom 2017 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 11/05/2017

Data de publicació: 09/05/2017