Cicle de conferències sobre l'edat del bronze a la Mediterrània

Dia: 30 d'octubre, 9 i 20 de novembre i 4 de desembre
Hora: 19 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma 

L'àrea de Prehistòria del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB organitza el cicle de conferències «Mobilitat i societat al bronze recent a les illes de la Mediterrània central i occidental», que tindrà lloc els dies 30 d'octubre, 9 de novembre, 20 de novembre i 4 de desembre a Ca n'Oleo.

Ara fa vint-i-set anys que ja es va tractar aquesta temàtica a la Universitat, amb un congrés organitzat el 1992, que tingué un gran èxit de participació. Avui, la recerca sobre aquest període de la història de les Balears (època navetiforme) ha avançat molt gràcies a la tasca de la UIB. Per aquest motiu, s'ha pensat que és molt important contrastar aquests nous coneixements amb els que s'han desenvolupat a les altres illes de la Mediterrània central i occidental, per així poder trobar línies de recerca per compartir, observar quins són els últims canvis comuns i, sobretot, si és possible establir canals de comunicació i treballs conjunts per tal de poder avançar més en el coneixement.

Amb aquesta finalitat, s’han convidat alguns dels millors especialistes en el tema de cada una de les illes més destacades —Còrsega, Sardenya i Sicília—, així com de les illes Balears. És, per tant, una gran oportunitat per conèixer en què es treballa en altres indrets de la Mediterrània i per establir lligams i nexes de treball.

Programa

  • Dimarts 30 d'octubre. «Sardenya a l’edat del bronze: mobilitat i societat», a càrrec d’Stefano Salaris (Universitat de Sàsser) i Alesandro Usai (Soprintendenza Beni Archeologici Cagliari Oristano).
  • Divendres 9 de novembre. «Sicília a l’edat del bronze: mobilitat i societat», a càrrec de Sebastiano Tusa (Soprintendenza Mare della Regione Siciliana)
  • Dimarts 20 de novembre. «Còrsega a l’edat del bronze: mobilitat i societat», a càrrec de Kewin Peche (Institut National de Recherches Archéologiques Préventives).
  • Dimarts 4 de desembre. «Les Balears a l'edat del bronze: mobilitat i societat», a càrrec de Manel Calvo (Universitat de les Illes Balears).  

Data de l'esdeveniment: 30/10/2018

Data de publicació: 17/10/2018