Centenars d'aficionats a l’esport omplen el campus de la UIB en el seu quarantè aniversari

Centenars de persones han participat en la diada esportiva que s’ha celebrat aquest diumenge al campus de la UIB per commemorar el quarantè aniversari de la Universitat. Pel que fa a les curses, 206 persones han participat en les proves de 5 i 10 quilòmetres, mentre que, en les categories infantils, 136 nins i nines han corregut distàncies que van des dels 200 metres fins a una milla (1.609 m).

Classificació de la cursa de 10 quilòmetres

- Categoria masculina

1r: José Raúl García Carrillo

2n: Alejandro Álvarez Vázquez

3r: Carlos Pombo Arroyo

1r de la comunitat universitària: Alejandro El Bazi Calafell

- Categoria femenina

1a: Beatriz Antolín Pérez

2a: Gabriela Alemany

3a: María Teresa García Gutiérrez

1a de la comunitat universitària: Marina Mercè Valor

Classificació de la cursa de 5 quilòmetres

- Categoria masculina

1r: Tomeu Rigo Mas

2n: Diego Martínez García

3r: Julio González Cabot

1r de la comunitat universitària: Manuel Ponce Rodríguez

- Categoria femenina

1a: Maria Antònia Gelabert Munar

2a de la cursa i 1a de la comunitat universitària: Aina Lozano Lladó

3a: María José Urzua González

2a: de la comunitat universitària: Amy Peñalver

La meitat dels diners recaptats amb les inscripcions a les curses s’han destinat al programa INeDITHOS i a l’associació Universitat Solidària Illes Balears. Els premis els han lliurat el director del Centre d'Institucions de la Caixa a les Balears, senyor Hilari Llabrés; el director del Departament de Relacions Exteriors d’El Corte Inglés, senyor Antonio Sánchez Grao; un voluntari de l’associació INeDITHOS; la Secretària General de la UIB, doctora Antònia Paniza; i el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable.

A més, la resta d’activitats de la diada també han tingut molt bona acollida. Per a adults, s’ha dut a terme un torneig de pàdel, una marató de zumba i total training i sessions de marxa nòrdica. D’altra banda, els infants han pogut participar en jocs populars, jocs espartans, un circuit de cotxes infantil, hoquei i minifutbol, entre d’altres. Tot això, sense oblidar la festa aquàtica per a tota la família.

 

La diada ha estat organitzada per CampusEsport, l’Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i l’Institut Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Palma. A més, hi han col·laborat la Fundació Bancària “la Caixa”, El Corte Inglés i el C. A. Amistat.

Data de l'esdeveniment: 20/05/2018

Data de publicació: 07/05/2018