Càtedra Meliá d'Estudis Turístics: balanç del curs 2014-15

Meliá Hotels International continua amb la seva col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears en el marc de la Càtedra Meliá d’Estudis Turístics 

Després de dotze anys de col·laboració, la companyia hotelera líder a Espanya ha mantingut la seva aposta per acostar-se al món acadèmic a través de la Càtedra Meliá Hotels International d'Estudis Turístics.

El principal objectiu d'aquesta càtedra és fomentar la qualitat i l'excel·lència tant en la docència com en la recerca en Turisme que es desenvolupen a la Universitat de les Illes Balears. A tal fi i de forma conjunta, la Universitat i Meliá han desenvolupat durant el curs acadèmic 2014-15 tot un conjunt d'activitats.

En l'àmbit de la docència Meliá, a través de la Càtedra, ha patrocinat l'assignatura optativa que porta per títol Responsabilitat Social i Ètica Empresarial, oferta als graus de Turisme i Administració d'Empreses. D'aquesta manera, 55 alumnes de la UIB han rebut formació específica sobre els diferents àmbits de la gestió responsable i sostenible de les empreses, i en concret, com les empreses turístiques s'enfronten a la posada en marxa d'estratègies i iniciatives en RSC. L'assignatura ha estat impartida conjuntament per professors de la UIB i per professionals de reconegut prestigi a l'àrea de la RSC, tant de Meliá com del sector turístic en general.

Així mateix, i amb l'objectiu d'enriquir la capacitació dels estudiants de la UIB, la Càtedra ha posat a la disposició dels alumnes tot un conjunt de beques que han permès que un total de 9 alumnes dels graus de Turisme i Administració d'Empreses i dels títols propis en Revenue Management i en I-Tourism, realitzin pràctiques formatives de qualitat i remunerades en diversos departaments de la seu central de Meliá. D'aquesta manera, els alumnes han pogut completar el seu aprenentatge en àrees com Global Administration, Revenue Management, Relació amb Inversors i Global Business Development.

A més, fruit de les relacions Espanya-Xina de la Universitat, i amb l'objectiu de desenvolupar un projecte formatiu específic, dos estudiants d'intercanvi procedents d'aquest país han estat acollits en dos hotels de la companyia a l’illa de Mallorca.

La Càtedra, en el seu ànim de fomentar la recerca en turisme, ha col·laborat en l'organització de dos importants congressos internacionals. El primera ha estat la V International Conference of Tourism and Hospitality between Xina and Spain, que s'ha celebrat a Tianjin (Xina) del 3 al 6 de setembre de 2015. Durant el congrés, Bernardo Cabo Estarellas, vicepresident de Meliá Hotels International per a Àsia-Pacífic, va compartir l'estratègia de creixement de l'hotelera a la Xina. El segon congrés amb el qual la Càtedra ha col·laborat de forma directa s'ha centrat en el potencial del factor cultural com a element integrador i potenciador del turisme, el Congrés Internacional de Turisme Cultural: Anàlisi, diagnòstic i perspectives de futur, dirigit pel catedràtic d'Universitat Sebastià Serra Busquets, i que va comptar amb la participació de més de 100 investigadors internacionals. 

Data de publicació: 06/10/2015