Carme Orte, catedràtica de la UIB, nova directora general de l'IMSERSO

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Reial Decret pel qual es nomena directora general de l’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO) Carme Orte Socias, catedràtica de la Universitat de les Illes Balears des de 2006. El rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet, li ha traslladat l’enhorabona de la comunitat universitària.

Carme Orte, llicenciada en Psicologia i doctora en Ciències de l'Educació per la UIB, és investigadora principal del Grup de Recerca i Formació Educativa i Social de la Universitat de les Illes Balears i investigadora especialitzada en gerontologia educativa des de la perspectiva de l'aprenentatge al llarg de tota la vida.

La nova directora general de l’IMSERSO té experiència en gestió de programes de majors. Va ser impulsora, juntament amb el doctor Martí March, de la Universitat Oberta per a Majors, de la qual fou directora entre 1998 i 2003, durant el mandat del doctor Llorenç Huguet, i del 2007 al 2013, amb la doctora Montserrat Casas.

L’any 1998, la Universitat de les Illes Balears va ser una de les universitats pioneres en dur a terme un projecte educatiu per a aquest sector de població, emmarcat en el nou paradigma de l'aprenentatge al llarg de tota la vida. Des de llavors, la UOM s'ha consolidat en projectes, en nombre d'estudiants i en projecció social, estenent la xarxa als municipis de les Illes.

Autora i/o coautora de nombrosos articles en revistes científiques, Carme Orte és directora de la Càtedra d'Atenció a la Dependència i Promoció de l'Autonomia personal, directora de l'Anuari de l'Envelliment Illes Balears i codirectora de l'Anuari de l'Educació de les Illes Balears 2015. És també directora del Laboratori d'Investigació sobre Família i Modalitats de Convivència (LIFAC) i de la International Summer Senior University.

Així mateix, la nova directora general del IMSERSO ha estat vicepresidenta de la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social i directora del Màster Universitari en Intervenció Socioeducativa amb Menors i Família (MISO) de la UIB.

Data de l'esdeveniment: 08/06/2018

Data de publicació: 08/06/2018