Campionat d'Espanya Universitari de Vela

Mig centenar de regatistes, representants de nou institucions universitàries, participen en la prova, que es desenvolupa del 13 al 15 de maig

Després de dos anys en blanc, el Campionat d'Espanya Universitari de Vela torna a celebrar-se i ha triat les aigües de la badia de Palma com a escenari per reprendre la competició els dies 13, 14 i 15 de maig. La Universitat de les Illes Balears (UIB), en col·laboració amb el Club Nàutic s'Arenal (CNA), organitza la prova, que torna per prendre el pols a mig centenar de regatistes de la classe monotip J80, representants de 9 equips de diferents centres universitaris de l'Estat.

Aquesta és la primera vegada que el Campionat d'Espanya Universitari de Vela se celebra a les Illes Balears.

En concret, han confirmat la seva participació a la prova les tripulacions de la Universitat de la Corunya (UDC), Universitat de València (UV), Universitat d'Alacant (A), Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Universitat Pompeu Fabra (UPF), Universitat Politècnica de Madrid (UPM), Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Universitat Miguel Hernández d'Elx i la mateixa Universitat de les Illes Balears.

En representació de la UIB, l'equip amfitrió està integrat per Adrià Barceló (CNA), Enric Noguera (CV Port d'Andratx), Joan Sansó (CNA) i la regatista preolímpica Fátima Reyes (CNA), una de les seves millors cartes.

Antoni Aguiló, vicerector de Campus i Universitat Saludable de la UIB, ha assenyalat avui en l'acte d'inauguració que «aquest campionat forma part del projecte estratègic de la nostra universitat, amb l'objectiu d'impulsar la salut i el benestar a través de l'exercici físic», a més d'agrair als regatistes la seva participació en la prova.

José Soler, assessor tècnic de vela del Consell Superior d'Esports, ha destacat per la seva banda l'esforç realitzat per la UIB i el Club Nàutic de s'Arenal en l'organització del campionat universitari.

Els esportistes balears es disputaran el títol amb conjunts tan potents com el de la Universitat de la Corunya, que acudeix a la cita amb Sofia Toro, medalla d'or als Jocs Olímpics de Londres i que en aquesta ocasió competeix amb el seu germà, Jano Toro. També destaca l'equip de la Universitat de València, amb Pau Chirivella com un dels seus valors.

La capitana del conjunt balear, Fátima Reyes, confia en la preparació realitzada, «només temem els gallecs. Esper que el nostre equip podrà seguir competint en altres regates».

A la inauguració hi han estat presents, a més del president del Club Nàutic de s'Arenal, Òscar Estellers, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Llucmajor, Inmaculada Pérez, i el president de la Federació Balear de Vela, Joaquín González, que han coincidit a recalcar la importància de fomentar l'esport a tots els nivells.

Programa esportiu

El programa de la competició va arrencar ahir, 12 de maig, amb el lliurament de documentació, registre de participants, segellat i mesurament d'embarcacions.

Aquest migdia comença la primera de les dues jornades de ronda classificatòria en la qual les tripulacions navegaran en flota per buscar un dels quatre llocs que disputaran les semifinals i la gran final divendres, 15 de maig.

El mateix divendres, el club mallorquí acollirà el lliurament de medalles a les 17 hores.

El Consell Superior d'Esports (CSD) convoca anualment el programa de campionats d'Espanya universitaris en 17 modalitats esportives, entre les quals la vela. 

Després de dos anys sense celebrar-se, la Universitat de les Illes Balears va cursar una petició per organitzar el Campionat amb la col·laboració del Club Nàutic s'Arenal, que ofereix la seva important experiència en l'organització de grans esdeveniments esportius de vela col·laborant en tot el necessari per a la celebració de la regata en terra i mar: infraestructura, recursos humans, equip tècnic i embarcacions.

El campionat 

El campionat d'Espanya universitari és una competició que convoca per a diferents modalitats esportives el Consell Superior d'Esports, a través dels comitès espanyols d'esport universitari, exclusiva per a esportistes matriculats l’any en curs a qualsevol dels tres cicles universitaris: grau, màster i doctorat dels títols que tinguin caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional i pertanyents a qualsevol universitat reconeguda i representada al CEDU. 

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 13/05/2015

Data de publicació: 12/05/2015