Caminada i berenar solidari a benefici de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Palma

Aquesta activitat es fa en el marc d'un projecte d'innovació i millora de la qualitat docent del Grup d'Estudis de la Cultura, la Societat, la Comunicació i el Pensament Contemporani i del Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport 

Dia: divendres, 9 de febrer de 2018
Hora: 12 hores
Punt de trobada: hall de l'edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma 

Els alumnes de les assignatures Ciències Socials i la seva Didàctica II - Història i Educació Física i Hàbits Saludables, del grau d'Educació Primària, han organitzat una caminada i un berenar solidari a benefici de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Palma (AFAPAM). La caminada solidària es farà al Circuit UIB del campus universitari.

Les inscripcions es poden fer a través d'un formulari en línia al web del Centre d'Estudis i Documentació Contemporània (CEDOC). Les trenta persones que s'hi inscriguin primer rebran un obsequi gràcies a la col·laboració del Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable.

Aquesta activitat forma part del projecte d'innovació i millora de la qualitat docent «Aprenentatge-Servei: Xarxes intergeneracionals, memòria i solidaritat», que té entre els seus objectius vincular l'aprenentatge derivat del treball amb fonts orals amb el currículum de la matèria d'història contemporània de l'Estat espanyol i de les Illes Balears del grau d'Educació Primària, així com la promoció i l'adquisició d'hàbits de vida saludables.

L'aprenentatge-servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un únic projecte ben articulat en què s'aprèn treballant en necessitats reals de l'entorn, amb la finalitat de millorar-lo. És una metodologia innovadora aplicable a tots els nivells educatius, en benefici de la comunitat educativa i l'entorn social local.

En el marc del projecte, els alumnes d'aquesta assignatura treballen en petits grups en l’elaboració d’un conjunt d’entrevistes a gent gran, alguns usuaris de centres residencials públics, amb l’objectiu de conèixer els processos de canvi social, polític, econòmic i cultural esdevinguts durant les darreres dècades a partir de testimonis orals. A partir del treball amb les fonts orals els alumnes han fet una recerca bibliogràfica plasmada en un conjunt d’històries de vida.

A la vegada, i amb la col·laboració de l'assignatura d'Educació Física i Hàbits Saludables, els alumnes han organitzat una caminada i un berenar solidari per recaptar fons per a l’AFAPAM, com a entitat que treballa amb persones que pateixen Alzheimer. 

Data de l'esdeveniment: 09/02/2018

Data de publicació: 16/01/2018