Cafeïna, activitat física i inflamació

El grup de recerca d’Evidència, Estils de Vida i Salut cerca 230 voluntaris per participar en un estudi que avalua l’efecte antiinflamatori que tenen la ingesta de cafeïna i l’activitat física sobre l’organisme 

El grup de recerca d’Evidència, Estils de Vida i Salut (EVES) de la Universitat de les Illes Balears necessita 230 voluntaris que participin en el projecte de recerca «Avaluació de la ingesta de cafeïna i l’activitat física sobre l’estat inflamatori de l’organisme».

Pot participar en l'estudi qualsevol persona que tingui entre 20 i 55 anys, que faci un màxim de 10 hores setmanals d’activitat física, que no prengui antiinflamatoris de manera regular ni presenti símptomes de malaltia el dia de l'estudi (inclosos constipats i infeccions de les vies respiratòries), que no hagi patit un canvi significatiu de pes en els darrers tres mesos i que no consumeixi quantitats elevades d’alcohol.

Cafeïna i esport

Els investigadors del grup de recerca d’Evidència, Estils de Vida i Salut estudien diferents aspectes relacionats amb l'activitat física, tant des del punt de vista dels efectes beneficiosos de l'activitat física sobre la salut com aspectes de la fisiologia de l'exercici o l'efecte de suplements nutricionals en els esportistes. En aquest projecte, l’objectiu és determinar l’efecte antiinflamatori que pot tenir l’activitat física moderada en combinació amb la ingesta habitual de cafeïna.

La inflamació és un procés associat a l'aparició i el desenvolupament de moltes malalties cròniques. La comunitat científica assenyala que, si bé el sedentarisme augmenta l'estat inflamatori de l'organisme, l'activitat física moderada exerceix un efecte antiinflamatori que podria ajudar a prevenir l'aparició, o a controlar el desenvolupament, d'aquestes malalties. A més, recentment també s’ha proposat que la cafeïna podria interaccionar amb el sistema endocrí i el sistema immunitari i modificar l'estat inflamatori de l'organisme, concretament, provocar un cert efecte antiinflamatori (com també s'ha descrit per a l'activitat física). Ara, els investigadors de la UIB cerquen comprovar si l’acció combinada de la cafeïna i l’activitat física té un efecte beneficiós per a la salut.

Per participar en l’estudi podeu contactar amb el doctor Pedro Tauler, coordinador de l’estudi, a través de l’adreça electrònica <pedro.tauler@uib.es> o apuntar-vos-hi a través del web

Data de publicació: 13/10/2015