CRUE Universitats Espanyoles aborda a Palma els reptes de la recerca

Inauguració
Dia: dijous, 29 de novembre de 2018
Hora: 11.30 h
Lloc: Sala Magna (1r pis) de l'Auditòrium

Convocatòria als mitjans de comunicació
Dia: dijous, 29 de novembre de 2018
Hora: 12 h
Lloc: Sala Magna (1r pis) de l'Auditòrium 

La Universitat de les Illes Balears acull els dies 28, 29 i 30 de novembre de 2018 les XXVI Jornades de Recerca de les Universitats Espanyoles, organitzades per la comissió sectorial de R+D+I de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE).

La inauguració de les jornades tindrà lloc el dia 29 en un acte que comptarà amb la presència del secretari general d'Universitats del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, José Manuel Pigarrón; el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; el president de CRUE R+D+I i rector de la Universitat de Còrdova, José Carlos Gómez; i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol. Per la seva banda, la secretària d'Estat d'Universitats, Recerca, Desenvolupament i Innovació, Ángeles María Heras Caballero, serà l'encarregada de clausurar les jornades el dia 30, juntament amb José Carlos Gómez i el vicerector de Recerca i Internacionalització de la UIB, Jaume Carot.

La trobada, que tindrà lloc a l'Auditòrium de Palma, reuneix més de 400 persones que treballen als serveis, oficines i òrgans de les universitats espanyoles que s'encarreguen del suport administratiu i la gestió dels fons necessaris per dur a terme la recerca universitària.

Com a novetat d'aquesta edició, s'inclouran en les jornades les trobades de la Xarxa d'Unitats de Gestió de la Recerca (RedUGI), de la Xarxa de les Oficines de Transferència de Resultats de la Recerca (RedOTRI), de la Xarxa de les Oficines Europees de R+D+I (RedOE) i de la Xarxa de Divulgació i Cultura Científica (RedDivulga).

Les reunions de treball de cadascuna de les xarxes es realitzaran en paral·lel durant el dia 28, per posteriorment reunir tots els inscrits en un plenari on s'abordaran els principals reptes als quals s'enfronten les universitats espanyoles en el marc de la recerca, la innovació, la transferència de coneixement i la divulgació científica.

La ponència inaugural abordarà els avanços en ciència oberta i accés obert a les universitats, amb la participació de Lídia Borrell-Damián, directora de Recerca i Innovació de la European University Association, i de Marina Villegal, directora de l'Agència Estatal de Recerca. En les jornades se celebraran també taules rodones per analitzar casos d'èxit en la col·laboració Universitat-empresa, la imatge de les universitats com a productores de coneixement i els diferents models d'aplicació de la Llei de contractes del sector públic. A més, al ple es presentaran la Xarxa Espanyola de Supercomputació, els instruments de la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) i l'agenda d'innovació i transferència de coneixement a Espanya.

La Comissió Sectorial CRUE-R+D+I es va crear el 1997 amb l'objectiu d'oferir un fòrum de diàleg entre els diferents responsables de R+D+I de les universitats espanyoles, així com proporcionar una adequada coordinació entre les polítiques científiques de les universitats promovent l'intercanvi d'experiències de gestió, promoció i avaluació de la recerca universitària, i amb la voluntat de fomentar activitats conjuntes i establir mecanismes de representació de les universitats davant els responsables polítics espanyols i europeus de ciència, recerca i tecnologia.

Entre les seves activitats, CRUE-R+D+I es reuneix periòdicament amb l'objectiu d'analitzar, debatre i proposar recomanacions i protocols d'actuació sobre les qüestions clau dels plans i estratègies que afecten la recerca de les universitats espanyoles.

 

Data de l'esdeveniment: 29/11/2018

Data de publicació: 27/11/2018