Blai Bonet, imatges del transcendent

Sebastià Alzamora i Magdalena Brotons conversen sobre els referents cinematogràfics presents a l'obra de l'escriptor mallorquí

Dia: el dimarts 30 de gener de 2018
Hora: 19 hores
Lloc: aula 27 de Sa Riera, Palma

Sebastià Alzamora i Magdalena Brotons mantindran una conversa sobre els referents i gusts cinematogràfics de Blai Bonet, extrets de la seva producció literària. Hi seran presents Passolini, Dreyer, Bergman o Buñuel, entre altres directors. Entre literatura i cinema, es llegiran fragments i es projectaran seqüències d'algunes de les pel·lícules comentades.

Si cercam referents cinematogràfics a l’obra de Blai Bonet, trobam els noms de directors que tenen en comú una particular mirada envers la realitat. És una mirada personal, però no exempta de verisme; una mirada realista i alhora personal és el que uneix Passolini i Dreyer, dos directors imprescindibles a l’hora de parlar de Bonet i el cinema, com també ho és l’existencialisme de Bergman, o la crua i sovint irònica mirada de Buñuel. Podem dir que, en general, el cinema que atreu Bonet és el denominat cinema d’autor, que a la dècada dels seixanta i setanta del passat segle XX va plantejar una manera nova de tractar els clàssics temes: la vida, la mort, les passions, l’amor. Una mirada més neta, més directa, que connecta amb la mirada essencialment poètica de l'escriptor.

Aquesta activitat és part del cicle Blai Bonet: «Saber mirar salva», que organitzen el Consell de Mallorca i la Fundació Mallorca Literària amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears.

En el marc d'aquest cicle també tindrà lloc la jornada Redescrobrir Blai Bonet: la mirada artística, que es farà el 23 de febrer a Sa Riera.

Data de l'esdeveniment: 30/01/2018

Data de publicació: 19/01/2018