L'alumna de doctorat ha estat guardonada amb el premi a la millor comunicació científica d'un estudiant de les VIII Jornades de Medi Ambient, que organitzen la UIB i la Societat d'Història Natural de les Balears amb la col·laboració de Redeia
Beatriz Ríos Fuster, alumna del programa de doctorat en Ecologia Marina de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonada amb el premi Biodibal a la millor comunicació científica d’un estudiant a les VIII Jornades de Medi Ambient, que han tingut lloc del 23 al 25 de novembre a la UIB.
El treball premiat es titula «Are marine organisms inhabiting Cabrera MPA affected by microplastics and plasticizers?» i posa de manifest la problemàtica de la contaminació de plàstics a l’àrea marina protegida de Cabrera, la ingesta de microplàstics per distints organismes marins i la presència de plastificant en bivalves, peixos i holotúries.
El jurat del premi Biodibal, integrat per la doctora Laura Valle, el doctor Damià Vicens, el doctor Samuel Pinya, el senyor Miguel McMinn i el doctor Guillem X. Pons, també ha decidit atorgar tres accèssits per animar, estimular i donar suport als joves investigadors perquè continuïn la seva activitat investigadora.
El segon accèssit s’ha atorgat a Joshua Borràs, alumne del programa de doctorat en Biologia de les Plantes, pel treball «Variación interespecífica en la polinización por engaño y las interacciones planta-polinizador en dos especies de Serapias (Orchidaceae)».
El tercer accèssit s’ha atorgat de manera col·lectiva als alumnes del grau de Biologia Mar Borràs, Laia Brunet Coll, Nebiyat Bertran Caballero, Joan Gil Perelló, Sergi Guasch Martínez, José Francisco Fernández Ruiz, Juan Sanz Gelabert i Lluís Salom Vicens, per l’esforç i constància de mostreig i de vegades sense massa recursos econòmics, de distints organismes marins de presència comuna i abundant però que poden donar molta informació en la dinàmica dels ecosistemes marins costaners.
Els guardons s’han lliurat el divendres 25 de novembre al campus de la UIB durant la cloenda de les VIII Jornades de Medi Ambient. Han lliurat els guardons el doctor Samuel Pinya, investigador responsable del projecte Biodibal; el doctor Guillem X. Pons, organitzador de les jornades; la doctora Laura del Valle, membre del jurat, i el delegat de Redeia a les Illes Balears, senyor Eduardo Maynau.
Biodibal és la plataforma digital de referència en l’àmbit de la biodiversitat balear, impulsada per la Universitat de les Illes Balears amb el suport de Redeia.
Jornades de Medi Ambient
La Universitat de les Illes Balears i la Societat d’Història Natural de les Balears organitzen les VIII Jornades de Medi Ambient, que enguany arriben per primera vegada al conjunt de les Illes Balears.
Després d'haver-se fet a Palma, al campus de la UIB, els dies 23, 24 i 25 de novembre, les Jornades es faran també a Maó, a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis, els dies 15 i 16 de desembre; a Eivissa, a la seu de la UIB, els dies 19 i 20 de gener de 2023; i, per primera vegada, a Formentera, els dies 23 i 24 de gener de 2023.
Les Jornades tenen l’objectiu d’oferir un espai en el qual investigadors i naturalistes de diferents àmbits puguin donar a conèixer les investigacions i línies de treball que tenen com a denominador comú les Illes Balears. D’aquesta manera, els naturalistes poden conèixer quins treballs es fan en altres camps diferents als seus.
Les jornades es fan amb la col·laboració de Redeia, el Centre Oceanogràfic de Balears (IEO-CSIC), la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, la Fundació Baleària, l’Institut Menorquí d’Estudis, el Consell Insular de Menorca, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, el Consell de Mallorca, el Consell Insular de Formentera, el Consell d’Eivissa i la Fundació Marilles.
Notícies relacionades
Data de l'esdeveniment: 25/11/2022
Data de publicació: 26/11/2022