Bales de palla per construir cases eficients

El campus de la UIB ha acollit aquests dies un curs de construcció d’habitatges amb bales de palla organitzat pel Consell de Mallorca i en el marc de l’estratègia Smart UIB. Dos arquitectes francesos, Luc Floissac i Isabelle Melchior, han conviscut una setmana amb un grup d’alumnes, arquitectes i tècnics del sector de la construcció, que hauran après a entendre el material, la palla; a conèixer les seves característiques i limitacions; el context normatiu de construcció amb palla; a utilitzar les regles professionals de la construcció amb palla; a explorar i practicar les tècniques de construcció amb palla i a realitzar revestiments sobre palla.

A França la tècnica de construcció amb palla s’empra des de fa molts d’anys i se’n destaquen característiques com la capacitat aïllant, la resistència al pas del temps i l’eficiència.

De fet, la reforma de Ca ses Llúcies, al campus de la UIB, i dins l’estratègia Smart UIB, que lideren el professor Bartomeu Serra i el tècnic Antonio Sola, es durà a terme amb aquesta tècnica i valdrà d’exemple per als estudiants d’enginyeries del sector de la construcció. 

Data de publicació: 31/03/2017