BMN-Sa Nostra i la UIB: trenta anys de col·laboració

Llorenç Huguet, rector de la UIB, i Antoni Serra, director territorial de BMN-Sa Nostra, refermen el suport a molts i diferents àmbits universitaris

Club d’inversió, Demotec, Demolab, Arqueòdrom, Olimpíades UIB... 

Per consolidar els trenta anys de suport i eixamplar la col·laboració en nombroses activitats i experiències universitàries organitzades conjuntament per Sa Nostra i la UIB, primer, i ara amb BMN-Sa Nostra, s’han reunit el director territorial de l’entitat financera, Antoni Serra, i el director de Relacions Institucionals, Jordi Mulet, amb Luis Vegas, director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, la doctora Margalida Payeras, vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB.

En el decurs de la trobada s’ha fet balanç d’aquest període de relació i també s’han tractat propostes i projectes que podrien desenvolupar-se en el futur. S’ha fet recordança de Carles Blanes, director general de Sa Nostra entre 1968 i 1993 i primer president del Consell Social de la UIB.

Club d’Inversió

De llavors ençà, les relacions s’han estalonat amb un seguit de projectes, alguns encara vigents com és el cas del Club d’Inversió Sa Nostra-UIB, que data de l’any 1988 i és el club més antic d’Espanya. En la darrera edició, la vint-i-setena del Club d’Inversió, hi han participat 40 equips i 131 alumnes.

Demolab, Demotec i Arqueòdrom

D’altra banda, l’entitat financera col·labora amb els programes que té la UIB adreçats a l’alumnat d’educació secundària, amb l’objectiu d’acostar-hi els aspectes positius i també lúdics de la ciència: el Demolab (des del curs 2004-2005), el Demotec (2009-10) i l’Arqueòdrom (2010-11), que es desenvolupen a Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera.  

En el Demolab, que se centra en activitats científiques, el darrer curs hi varen participar 2.967 alumnes. En el Demotec, que se centra en l’electrònica i la construcció, hi varen participar 1.237 alumnes. En l’Arqueòdrom, on es pot treballar en l’excavació d’un jaciment, de forma simulada, hi varen participar 423 alumnes.

Olimpíades UIB

Un altre àmbit de col·laboració són les Olimpíades a la UIB, durant les quals els alumnes de centres, públics i privats, de totes les illes Balears posen a prova els seus coneixements. Les olimpíades escolars es varen concebre amb la idea de motivar els estudiants de secundària i batxillerat per continuar els estudis i la formació.

Els professors són qui motiva els alumnes perquè hi participin. Els temes de les proves estan relacionats amb les assignatures per les quals competeixen.

Els estudiants que aconsegueixen més bons resultats participen després a les olimpíades nacionals i, si escau, internacionals, a més de rebre premis i reconeixements.

Fundació Universitat-Empresa. CampusEsport

Des de la creació de CampusEsport, Sa Nostra ha donat suport a la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. Avui, BMN-Sa Nostra és l’entitat financera de referència per a la FUEIB.

Activitats culturals

En darrer terme, destaquen també les activitats de caire cultural que fa la UIB al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, com conferències, tallers o, més recentment, el cicle Cinema d’Autor i el Cicle de Cinema Cervantí. Entre d’altres activitats, podem destacar la col·laboració en el Dia de la Dona o en les crisis de refugiats a Europa. 

Data de publicació: 09/02/2017