Aula de Teatre: «Les dones que duc en mi», de Margalida Estelrich

Magisteri Teatre - Mag Poesia i Heura Teatre presenten un calidoscopi de la dona durant tot el segle XX. El muntatge va ser impulsat pel professor Antoni Artigues. 

Dia: divendres, 4 de maig de 2018
Hora: 20 hores
Lloc: Teatre Municipal Mar i Terra, c/ de Sant Magí, 89, Palma 

Magisteri Teatre - Mag Poesia i la companyia Heura Teatre duen als escenaris Les dones que duc en mi, un muntatge de Margalida Estelrich impulsat pel professor Antoni Artigues, que ens ha deixat recentment. L'obra es presenta en el marc de la programació de l'Aula de Teatre de la UIB.

La protagonista de l’obra és una dona que a través de les seves memòries ens condueix per tot el calidoscopi de la dona durant el segle XX i principis del XXI: l’obrera marginada, la burgesa protofeminista, la dona alliberada del 36, la nova burgesa estraperlista, la professional lliberal, la noia rebel, la prostituta, la intel·lectual, la dona sotmesa, la dona lluitadora, l’emancipada però encarregada de la família...

Basada en el personatge de Carola Milà, protagonista de la novel·la Feliçment sóc una dona de Maria Aurèlia Capmany. Es completa el discurs amb poemes i fragments de prosa de dones destacades del segle XX, en un intent de fer recordança de totes les lluitadores de qui les dones d’avui dia som hereves. Dones com la mateixa Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal, Simone de Beauvoir, Doris Lessing…, i altres encara al peu del canó en ple segle XXI: Dolors Miquel, Lucia Pietrelli, Blanca Llum Vidal, Maria Bellver, Maite Brazales, etc.

  • Dramatúrgia: Margalida Estelrich
  • Direcció: Margalida Estelrich i Antoni Artigues
  • Intèrprets: Aina Vallès, Biel Mesquida i Bàrbara M. Oliver
  • Músics: Manel Mayol i Imma Artigues

Les entrades són gratuïtes, i es poden recollir al Teatre Municipal Mar i Terra. 

Data de l'esdeveniment: 04/05/2018

Data de publicació: 26/04/2018