Aula de Teatre: «En el feu de l'ermitatge», de Miquel Bauçà

El projecte acadèmic Magisteri Teatre - Mag Poesaia commemora el vint-i-cinquè aniversari al Teatre Municipal Mar i Terra de Palma

Dia: divendres, 5 de maig de 2017
Hora: 20 hores
Lloc: Teatre Municipal Mar i Terra, c/ de Sant Magí, 89, Palma

Tindrà lloc la representació d'En el feu de l'ermitatge, de Miquel Bauçà, a càrrec d'Heura Teatre i amb la participació d'Aina Vallès, Biel Mesquida, Imma Artigues i Manel Mayol, sota la direcció de Margalida Estelrich i Antoni Artigues.

El muntatge mostra com el poeta s'allibera del gregarisme i va cap als seus propis somnis: «un tot sol, sense cap déu». El feu és un àmbit, un lloc, dominat per algú, és el gregarisme. I l'ermitatge és un lloc on hi ha un ermità, que és el poeta mateix. Fent-se ermità el poeta fuig del gregarisme i a través dels propis somnis arriba al cel, que és la seva ànima. Bauçà canvia la vida gregària pels somnis individuals, prelingüístics: «no parlàvem i era el cel».

El guió és fet amb poemes del llibre En el feu de l'ermitatge (premi Miquel de Palol 1993), que és la baula entre l'obra poètica anterior i la poesia a partir d'El canvi (1998). Fugint del gregarisme Bauçà veu que el món ha canviat, ha passat d'una cultura agrària, com la dels mesopotàmics, a la informàtica, la física, la genètica. I no pot sofrir que el comportament de la gent no canviï, que continuï sent gregària, estulta, i es converteix en fustigador de la tribu.

Combat de glosa i poesia

Els deïdors Immaculada Sureda, Antònia Font i Antoni Artigues i els glosadors Maribel Servera «Servereta», Mateu Matas «Xurí» i Miquel Àngel Adrover «Campaner» participaran en un combat de glosa i poesia.

25 anys de Magisteri Teatre - Mag Poesia

Aquesta activitat ha estat organitzada en el marc de l’Aula de Teatre del Servei d’Activitats Culturals de la UIB i s'emmarca en els actes de celebració del vint-i-cinquè aniversari de Magisteri Teatre - Mag Poesia.

Magisteri Teatre - Mag Poesia és un projecte de teatre acadèmic dirigit pel professor Antoni Artigues, que va néixer amb la voluntat d’implicar els alumnes de Magisteri de la UIB en la lectura i representació d’obres de teatre i poesia.

Al llarg d’aquests vint-i-cinc anys s’han treballat textos d’autors com Encarna Viñas, Miquel Martí i Pol, Maria Mercè Marçal, Joan Brossa, Alexandre Ballester, Marta Pessarrodona o Agustí Bartra, entre d’altres.

A principi de curs els alumnes tenen l’oportunitat de sumar-se al projecte de forma voluntària i de viure una experiència en la qual «allò important no és tant el resultat final com el procés» en què s’impliquen durant tot el curs. En els diversos muntatges realitzats des dels inicis, l’agrupació teatral ha comptat amb la col·laboració d’autors, artistes i músics locals de renom i ha actuat als principals escenaris de l’illa.

Data de l'esdeveniment: 05/05/2017

Data de publicació: 26/04/2017