Arixa Clarinets i la UIB col·laboren per aplicar la tecnologia 3D en la fabricació d'instruments

Gràcies a aquesta cooperació ja s’han pogut crear barrilets de clarinet amb impressores 3D 

El vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jordi Llabrés, i el senyor Bartomeu Mercadal Coll, propietari del taller artesanal Arixa Clarinets, han signat un acord marc de col·laboració que vincula ambdues entitats amb la finalitat d’establir programes de cooperació, docència, recerca, innovació i transferència del coneixement en l’àmbit de la tecnologia d’impressió 3D.

A la signatura del conveni, que ha tingut lloc al Centre Bit Menorca, també hi han assistit el director general d’Innovació i Recerca del Govern de les Illes Balears (GOIB), senyor Josep Lluís Pons; el director de la Fundació Bit i la responsable del Centre Bit Menorca, senyor Pere Fuster i senyora Carmen Crespo, respectivament; el secretari del Departament de Física de la UIB, doctor Bartomeu Alorda; i el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), senyor Luis Vegas.

Arixa Clarinets és una empresa local, artesana i reconeguda a escala mundial pels millors clarinetistes com a proveïdora de barrilets de qualitat.

Les primeres col·laboracions entre l’empresa Arixa i la UIB han consistit en la impressió de prototips de barrilets per a clarinet mitjançant impressores 3D, amb l’objectiu de dissenyar innovacions que permetin avenços en aquest producte. En l’actualitat una empresa multinacional de recanvis d’instruments musicals ha contactat amb Arixa per poder comercialitzar el seu producte.

Una vegada més des de la Universitat i el Govern de les Illes Balears se celebra la creació de sinergies entre la institució acadèmica i el sector empresarial. A més, es valora l’existència i la feina realitzada pel Centre Bit Menorca, que ha actuat com a catalitzador d’un acord que posarà les Illes Balears en el focus internacional de la innovació. 

Data de publicació: 30/06/2017