"Anuari de l'envelliment. Illes Balears 2015". Conferència de Juan José Millàs

Roda informativa
Dia: dimecres, 11 de novembre de 2015
Hora: 11 hores
Lloc: Col·legi Oficial d'Advocats de les Illes Balears, la Rambla, 10, Palma

Hi intervindran:

La doctora Carme Orte, directora de l’Anuari de l’envelliment i catedràtica de Pedagogia de la UIB.

La senyora Sofia Alonso, de l’Àrea d'Atenció a la Dependència de l’Institut Mallorquí d'Afers Socials, i autora de l’article «L'abús econòmic a les persones grans, qüestió de gènere, edat i dependència».

La senyora Maria A. Alarcón Biga, responsable de la federació d'ensenyament de la Unió General de Treballadors, i autora de l’article «Dones pioneres en l'àmbit laboral a les Illes Balears».

El senyor Javier Murillas Angoiti, metge internista de l'àrea d'infecciosos de Son Espases, i autor de l’article «Envelliment i virus de la immunodeficiència humana».  

Juan José Millàs atendrà els mitjans de comunicació
Dia: dimecres, 11 de novembre de 2015
Hora: 18 h
Lloc: Col·legi Oficial d'Advocats de les Illes Balears, la Rambla, 10, Palma

L’escriptor Juan José Millàs atendrà els mitjans de comunicació interessats.

Juan José Millàs va néixer a València el 1946. És autor de les novel·les Cerbero son las sombras (premi Sésamo, 1975), Visión del ahogado (1977), El jardín vacío (1981), Papel mojado (1983), Letra muerta (1983), El desorden de tu nombre (1986), La soledad era esto (premi Nadal, 1990), Volver a casa (1990), Tonto, muerto, bastardo e invisible (1995), El orden alfabético (1998), No mires debajo de la cama (1999), Dos mujeres en Praga (Premio Primavera de Novela, 2002), Laura y Julio (Seix Barral, 2006), El mundo (2007), amb la qual va rebre el premi Planeta, el Qué Leer de los Lectores i el Premio Nacional de Narrativa, i Lo que sé de los hombrecillos (Seix Barral, 2010). També ha publicat els llibres de relats Primavera de luto (1989), Ella imagina (1994), Articuentos (2001), Cuentos de adúlteros desorientados (2003), Los objetos nos llaman (Seix Barral, 2009) i el volum Articuentos completos (Seix Barral, 2011). La seva obra periodística, reconeguda, entre d’altres premis, amb el premi de periodisme cultural Manuel Vázquez Montalbán, està recollida a Algo que te concierne (1995), Cuerpo y prótesis (2001), Hay algo que no es como me dicen (2004) i Vidas al límite (Seix Barral, 2012), entre d’altres. La seva obra narrativa s’ha traduït a 23 idiomes. El seu darrer llibre és La mujer loca (Seix Barral, 2014).

Acte públic i conferència
Dia: dimecres, 11 de novembre de 2015
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes del Col·legi Oficial d'Advocats de les Illes Balears, la Rambla, 10, Palma

Presentació de l’Anuari de l’envelliment. Illes Balears 2015, que dirigeix la doctora Carme Orte, catedràtica de la UIB i directora de la Càtedra d’Atenció a la Dependència i Promoció de l’Autonomia Personal.

La presentació serà a càrrec de la senyora Fina Santiago, consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears; la senyora Margalida Puigserver, consellera executiva del Departament de Benestar i Afers Socials del Consell de Mallorca; el senyor Josep Cifre, president de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, de la Caixa d'Estalvis de Pollença; el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB; el senyor Juan José Millàs, escriptor; i la doctora Carme Orte, directora de l’Anuari de l’envelliment.

També assistiran a l’acte la senyora Francina Armengol, presidenta de les Illes Balears; el senyor Vicenç Thomàs, vicepresident del Parlament de les Illes Balears; el senyor Joan Pou Bordoy, director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears; entre d’altres autoritats.

El senyor Juan José Millàs impartirà la conferència: «Literatura y enfermedad».

L’Anuari de l’envelliment 2015 és el resultat de la col·laboració entre la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, el Departament de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca i la UIB. L’Anuari de l’envelliment és una iniciativa del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES), el Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i la Càtedra d’Atenció a la Dependència, i compta amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya, de la Caixa d’Estalvis de Pollença, i de la Societat Balear de Geriatria i Gerontologia.  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 11/11/2015

Data de publicació: 04/11/2015