Amador Jaume Barceló, premiat pel seu TFG d'Enginyeria Telemàtica

Ha estat guardonat amb el tercer premi dels Premis COITT 2021 – Futuro de las telecomunicacions, en la categoria d’enginyeria telemàtica 

El treball de fi de grau d’Amador Jaume Barceló, alumne del grau d’Enginyeria Telemàtica a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions (COITT) amb el tercer premi dels Premios COITT 2021 – Futuro de las Telecomunicaciones, en la categoria d’enginyeria telemàtica.

El guardó li serà lliurat el 25 de març en un acte que tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior de la Universitat d’Alcalà i que es podrà seguir en línia a través de l’enllaç següent: <https://www.youtube.com/watch?v=oC3n8kNaKps>.

L’objectiu d’aquests premis és reconèixer la qualitat dels treballs dels alumnes acabats de titular i promoure la creativitat, la innovació, la sostenibilitat, la tecnologia i la comercialització com a elements imprescindibles de les propostes.

El TFG d’Amador Jaume Barceló es titula «Implementació d'esquemes de fidelització basats en la blockchain», i ha estat dirigit pel doctor Josep Lluís Ferrer, investigador principal del grup de recerca en Seguretat i Comerç Electrònic (SECOM). En el treball, Amador Jaume desenvolupa diferents esquemes de fidelització per punts sobre l’entorn descentralitzat i transparent que ofereix la tecnologia de cadena de blocs (blockchain) per garantir que els intercanvis de punts es fan d’acord amb les regles establertes a un contracte intel·ligent (smart contract), sense necessitat d’una tercera part de confiança. 

Data de publicació: 17/03/2022