Agraïment als voluntaris del projecte PREDIMED

Acte de reconeixement de la UIB als voluntaris que participen en aquest projecte de recerca que avalua l’efectivitat d’una dieta mediterrània baixa en calories combinada amb activitat física i teràpia conductual per prevenir malalties cardiovasculars

Dia: dilluns, 21 de desembre de 2015
Hora: 18.30 h
Lloc: sala d’actes de Son Lledó, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc un acte de reconeixement als 300 voluntaris que participen en el projecte de recerca PREDIMED-PLUS. Hi intervindran el director general d’Innovació i Recerca, senyor Josep Lluís Pons; el director de l’Hospital Son Llàtzer, doctor José M. Gámez; el cap del Servei de Cardiologia de l’Hospital Son Llàtzer, doctor Tomàs Ripoll; les dietistes del projecte PREDIMED-PLUS, senyores Alícia Julibert i Caterina Terrassa; el director del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigador principal del projecte Predimed Plus, doctor Josep A. Tur; i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet.

Predimed Plus

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears participa, juntament amb investigadors dels serveis de Cardiologia i Medicina Interna de l’Hospital Son Llàtzer, del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases i de centres d’Atenció Primària de Mallorca en el projecte de recerca PREDIMED-PLUS. Aquesta iniciativa té com a objectiu comparar l’efecte de la dieta mediterrània tradicional amb el d’una intervenció intensiva basada en una dieta mediterrània baixa en calories, la promoció de l’activitat física i la teràpia conductual en la prevenció de malalties cardiovasculars associades a l’obesitat.

El projecte PREDIMED-PLUS, en el qual hi participen vint grups de recerca integrats en el Consorci de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), farà un seguiment almenys durant sis anys de 6.000 pacients voluntaris de tot l’Estat que tenen entre 55 i 75 anys amb sobrepès, per estudiar, des d’una perspectiva multidisciplinària, noves solucions al sobrepès i l’obesitat, una epidèmia que ja afecta el seixanta per cent de la població adulta de l’Estat i que comporta un alt risc de patir malalties cardiovasculars i altres patologies relacionades.

En aquest marc, els investigadors de la UIB, de l’Hospital Son Llàtzer, de l’Hospital Universitari Son Espases i de centres d’Atenció primària de Mallorca, dirigits pel doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la UIB, s’encarreguen de fer el seguiment durant sis anys (de 2014 a 2019) dels 300 pacients voluntaris de Mallorca que participaran en aquest assaig clínic.

Notícies relacionades

Data de l'esdeveniment: 21/12/2015

Data de publicació: 18/12/2015