Acte de restitució als autors de les obres que han format part de l'exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes

Inauguració de l'exposició Baleàrics músics

Ha tingut lloc l’acte de restitució als autors de les obres que han format part de l’exposició 40 anys, quaranta poetes, XL artistes. Aquesta mostra, comissariada per Antoni Torres Martorell, va néixer amb un doble objectiu: celebrar els quaranta anys i cinc segles de coneixement, d'ensenyament, de recerca i de cultura de la Universitat de les Illes Balears, i possibilitar la visibilitat i l’intercanvi d’artistes i escriptors que comparteixen una base històrica i una llengua. Per això, l'exposició ha unit les paraules de quaranta poetes amb les imatges de quaranta artistes plàstics.

Han assistit a l’acte de restitució de les obres alguns dels artistes que han participat en la mostra, als quals la UIB els ha tornat les creacions i els ha agraït que hagin participat en una exposició que ha recorregut totes les ubicacions de la Universitat de les Illes Balears: a l’edifici Sa Riera i al campus universitari, a la Seu d'Eivissa i Formentera, i a la Seu de Menorca, a més d’altres indrets de parla catalana, com Barcelona, Alacant, València, etc.

També hi han assistit la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la Universitat de les Illes Balears; la senyora Isabel Busquets, vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca; el senyor Antoni Torres, comissari de l’exposició; el senyor Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears.

Acte d’inauguració de l’exposició Baleàrics músics

El mateix dia, a les 19 hores, han inaugurat l’exposició Baleàrics músics la doctora Joana Maria Seguí, vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la Universitat de les Illes Balears; el senyor Antoni Torres, comissari de l’exposició; el senyor Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària, i el doctor Llorenç Huguet, Rector de la Universitat de les Illes Balears.

Com a continuació de Baleàrics sorgeix Baleàrics músics, una exposició que recull una representació de quinze artistes de les Illes Balears, valencians i algerians, al voltant de la música i la creació plàstica.

Baleàrics músics és una mostra itinerant d’escultura, pintura i fotografia que va arrencar a l'Arxiu del Regne de Mallorca, amb motiu de la Nit de l'Art 2019. Ha estat exposada a espais culturals com la Marina Alta, al Taller d'Ivars de Benissa, al Museu d’Art Contemporani de Pego o a la Casa de Cultura de Pedreguer, per continuar a Orà (Argèlia), a l'Antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa i a altres sales d'exposicions de les Illes Balears.

Antoni Torres és el comissari de la mostra, en la qual col·labora la Fundació Baleària.

L'objectiu de l'exposició és impulsar el desenvolupament cultural i la cohesió social dels territoris de la Mediterrània: l’arxipèlag balear, l’est de la península Ibèrica i la costa nord d’Àfrica dibuixen un triangle de connectivitat que convida al diàleg artístic i cultural.

L’exposició es podrà visitar fins al 27 de març de 2021 a l'edifici Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

Data de l'esdeveniment: 03/03/2021

Data de publicació: 03/03/2021