Acte de reconeixement als 97 doctors i doctores de la UIB de l'any 2021-22

Un 21,7% de les tesis doctorals varen llegir-les estrangers.

El doctor Josep Gunnar Horrach pronunciarà la lliçó titulada «La importància del dret internacional privat en un món globalitzat» 

Dia: dimecres, 23 de novembre de 2022 
Hora: 18 hores
Lloc: Aula Magna de l’Escola d’Hoteleria, campus universitari, Palma  

L’any acadèmic 2021-22, un total de 97 persones varen llegir la seva tesi doctoral a la Universitat de les Illes Balears i obtingueren el títol de doctor, el grau universitari més alt. Es tracta de 51 homes i 46 dones, dels quals 76 són de nacionalitat espanyola, mentre que 21 doctorands són estrangers, una xifra que representa un 21,7%. Del total de doctorands, 13 han rebut menció de doctorat internacional i un d’ells ha obtingut, a més, la menció de doctoral industrial.

El 23 de novembre de 2022 tindrà lloc l'acte de reconeixement als nous doctors i doctores de l'any acadèmic 2021-22, amb motiu de la festivitat del Beat Ramon Llull, en un acte que se celebrarà a l’Aula Magna de l’Escola d’Hoteleria, amb la presència de directors de tesi, tutors acadèmics i familiars.

Els doctors rebran un anell, que és una reproducció de l’anell que a l’antiguitat es lliurava com a emblema del privilegi de signar i segellar dictàmens, consultes i censures de la seva ciència i professió. A més, els nous graduats rebran una obra gràfica que simbolitza el seu pas per la Universitat. Es tracta de l’obra «En cadena», del fotògraf Antoni Costa, que recull la imatge d’una baula del rellotge de sol del campus, amb la qual es pretén il·lustrar els vincles que conformen una cadena humana de coneixement per fer un món millor. Costa és finalista del IX Certamen Internacional Le Catalan 2022 (Perpinyà), el XIII International Photography Contest Sant Just Desvern (2022), el VIII Saló fotogràfic digital Illa de Menorca (2020), el Jazz World Photo 2020 i el certamen FOTCIENCIA 2017 i 2020; a més del tercer premi en el 30è Saló Internacional de Fotografia Vila de Cambrils (2021), entre d’altres.

A l’acte està prevista la intervenció del Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot; del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i de la directora de l'Escola de Doctorat, Ana María Rodríguez.

Durant l’acte, el doctor Josep Gunnar Horrach, doctor des de l’octubre de 2020 i professor contractat doctor de Dret Internacional Privat de la nostra universitat, pronunciarà la lliçó titulada «La importància del dret internacional privat en un món globalitzat». La seva tesi doctoral fou guardonada amb el IV premi AEPDIRI Mariano Aguilar Navarro a la millor tesi doctoral en Dret Internacional Privat del període 2019-2021 que atorga l’Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals. 

Data de l'esdeveniment: 23/11/2022

Data de publicació: 22/11/2022