Acte de constitució del Consell Social

L’advocada Francesca Mas en serà la presidenta 

Dia: dimecres, 9 de desembre de 2015
Hora: 17.30 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma 

Ha tingut lloc l’acte de constitució del Consell Social de la UIB, amb la presència del doctor Juan José Montaño, director general de Política Universitària i Ensenyament Superior del Govern balear; el senyor Antoni Verd, expresident del Consell Social; la senyora Francesca Mas, presidenta del Consell Social; i el doctor Llorenç Huguet, rector de la UIB. També hi han assistit alguns membres del Consell Social, els membres del Consell de Direcció, els degans de facultats i la directora de l’escola politècnica, i els directors de departament, entre d’altres autoritats.

El Govern de les Illes Balears va aprovar el divendres 27 de novembre el nomenament, a proposta del conseller d’Educació i Universitat, de la senyora Francesca Mas Busquets com a presidenta del Consell Social de la UIB. Francesca Mas substitueix al capdavant d’aquests òrgan el senyor Antoni Verd.

Francesca Mas Busquets és advocada en exercici des de 1981, professora a l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, i va ser la primera directora de l’Institut Balear de la Dona (2000-2003). A més, té diferents publicacions en obres col·lectives i ha desenvolupat diverses activitats relacionades amb la Universitat de les Illes Balears com a membre del Grup de Recerca d’Estudis de Gènere. També és membre del Consell Assessor d’IRES (Fundació de Reinserció Social) i del Lobby de Dones.

Membres del Consell Social de la UIB

El Govern també ha aprovat el nomenament dels membres d’aquest organisme per un període de quatre anys:

 • Joan March Noguera i Francesca Mas Busquets, a proposta de la conselleria competent en matèria d’universitat.
 • Román Piña Homs, Aina Rado i Ferrando i Daniel Bachiller i Pérez, designats pel Parlament.
 • Joan Roselló Moya, designat pel Consell Insular d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera.
 • Josefina Salord Ripoll, designada pel Consell Insular de Menorca.
 • Joan Llobera Cànaves, designat pel Consell Insular de Mallorca.
 • Eva Beatriz Cerdeiriña Outeiral (CCOO) i Sebastián Lora Sánchez (UGT), designats per les organitzacions sindicals amb un nombre més alt de representants a les darreres eleccions a les Illes Balears.
 • Gabriel Caldentey Ramos (STEI-i), designat per l’organització sindical més representativa en l’àmbit de l’ensenyament.
 • Carme Planas i Palou (CAEB), designada per l’associació empresarial més representativa de les Illes Balears.
 • Alfonso Rojo Serrano (titular) i Antoni Mas Romaguera (suplent), designats per les organitzacions més representatives de les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears (PIMEB).
 • Magdalena Pons-Quintana Palliser, designada per les cambres oficials de comerç, indústria i navegació.
 • Susanna Moll Kammerich (titular) i Joana Maria Adrover Moyano (suplent), designades per l’Ajuntament de Palma. 

Data de l'esdeveniment: 09/12/2015

Data de publicació: 04/12/2015