776 alumnes de la UIB han fet pràctiques en empreses i entitats a través del DOIP

Presentació de les dades i xifres del curs 2015-16 del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la FUEIB 

Un total de 776 estudiants de la Universitat de les Illes Balears han fet pràctiques en empreses i entitats a través del Departament d'Orientació i Inserció Professional de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears.

La vicerectora d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, doctora Margalida Payeras; el director de la FUEIB, doctor Luis Vegas; i la directora del DOIP, senyora Maria del Mar Socias, han presentat avui en roda informativa les dades i xifres del DOIP, agència de col·locació que s'encarrega de gestionar les pràctiques dels universitaris, que sovint acaben amb un contracte laboral, així com de la gestió d'ofertes laborals.

Concretament, el curs 2015-16 es varen signar 133 contractes laborals, i més del 50 per cent dels estudiants en pràctiques han continuat vinculats a l'empresa, com a estudiants en pràctiques o amb un contracte laboral.

En el marc de la seva activitat, el DOIP ha comptat amb 701 empreses i entitats col·laboradores i ha tramitat 530 ofertes de treball. A més, el DOIP ha tingut 5.125 demandants d'ocupació inscrits, dels quals 1.896 són homes (37 per cent) i 3.229 són dones (63 per cent). De tots els inscrits, 3.918 són titulats universitaris i, d'aquests, 3.170 són de la UIB. Així, el perfil mitjà d'usuari del DOIP és una dona, de 28 anys i titulada a la UIB.

Del total de 776 alumnes que han fet pràctiques extracurriculars a través del DOIP, 666 són alumnes de grau, 84 són alumnes de màsters universitaris, estudis propis de postgrau i programes de formació continuada de la UIB, i 26 han fet a les pràctiques a través del programa de beques TUO (Titulats Universitaris a l'Ocupació).

A més, el DOIP també ha gestionat les 60 beques Santander CRUE CEPYME atorgades a estudiants de la UIB per fer pràctiques en petites i mitjanes empreses.

Valoració

El DOIP també ha recollit la valoració que fan els estudiants i les empreses de les pràctiques extracurriculars. Concretament, els estudiants han valorat la seva experiència amb un 8,12 sobre 10, i les empreses, amb un 8,5.

Presentació de l'11è Fòrum de l’Ocupació de la UIB

També s'ha presentat el programa de l'11è Fòrum d'Ocupació de la UIB, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de març de 2017 al campus universitari  com a espai de trobada entre les empreses i els estudiants universitaris. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 25/01/2017

Data de publicació: 24/01/2017