419 alumnes d'intercanvi s'incorporen a la UIB

La Universitat de les Illes Balears dona la benvinguda als estudiants procedents de prop d’una trentena de països que continuaran la formació al campus

Ha tingut lloc l’acte de benvinguda per als 419 alumnes d’intercanvi, estrangers i d'universitats espanyoles, que s'incorporen a la Universitat de les Illes Balears el primer semestre del curs 2022-23. Amb aquesta rebuda, comença el programa de benvinguda i orientació per als estudiants d’intercanvi, un programa organitzat pel Servei de Relacions Internacionals de la Universitat.

Hi han intervingut el doctor Marcos Nadal, vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació; la doctora Magdalena Brotons, vicerectora de Projecció Cultural, i el doctor Ricardo Sagrera, cap del Servei de Relacions Internacionals. A més, a l’acte s’ha presentat l’Erasmus Student Network (ESN), una associació d’exalumnes d’intercanvi que els ofereix suport i activitats de benvinguda.

Dades del programa d’intercanvi

Enguany, 419 alumnes han vingut a la UIB procedents de 28 països d’arreu del món. D’aquests, 270 provenen d’universitats europees, americanes o asiàtiques i 149 són d’universitats espanyoles. Els alumnes d’intercanvi s’incorporen a la comunitat universitària de la UIB en el marc de diferents programes de mobilitat universitària i d’intercanvi, com ERASMUS+ K131 o SICUE, i també de convenis signats entre la UIB i universitats de tot el món.

De quins països venen?

La majoria dels estudiants que venen d'intercanvi a la UIB són d'universitats alemanyes (72) i italianes (71). Així mateix, la UIB és la destinació d’estudiants provinents de França (21), Holanda (16), República Txeca (10), Eslovàquia (8), Suècia (8), Bèlgica (7), Mèxic (7), Polònia (7), el Regne Unit (5), Croàcia (5), Portugal (4), Àustria (3), Colòmbia (3), l’Argentina (2), el Brasil (2), Bulgària (2), Finlàndia (2), Grècia (2), Hongria (2), Irlanda (2), Malta (2), Romania (2), Suïssa (2),Taiwan (2) i els EUA (1).

De quins estudis són?

La majoria dels estudiants que han vingut ara a la UIB fan estudis de l'àrea de Ciències Socials i Jurídiques (256), seguits dels qui han triat estudis de l'àrea de Ciències de la Salut (64), Arts i Humanitats (61), Enginyeria i Arquitectura (20) i Ciències (18).

Alumnes de la UIB que se'n van fora

Així mateix, aquest primer semestre, 280 alumnes de la UIB cursaran una part dels estudis fora de les Illes Balears. 168 han anat a universitats estrangeres i 112, a espanyoles. Les destinacions principals dels alumnes d'intercanvi de la UIB són Itàlia (48), Alemanya (35), França (12), Portugal (10) i la República Txeca (9).

Els alumnes que més s'animen a estudiar a altres universitats són els de Ciències Socials i Jurídiques (153), seguits pels de Ciències de la Salut (61), Arts i Humanitats (26), Ciències (21) i Enginyeria i Arquitectura (19). 

Documents relacionats

Data de publicació: 06/09/2022