40 atletes participen en una recerca sobre els efectes de la cafeïna a la II cursa per la investigació i l'esport a la UIB

Els corredors disputaran una cursa de 15 km i se sotmetran a controls sanguinis en el marc d’un projecte de recerca del grup d’investigació en Evidència, Estils de Vida i Salut 

Dia: diumenge, 24 de febrer de 2013
Hora: de les 7.30 a les 14 hores
Lloc: davant l’edifici Beatriu de Pinós,
campus universitari, Palma

El grup de recerca en Evidència, Estils de Vida i Salut (EVES) de la Universitat de les Illes Balears ha organitzat la II cursa per la investigació i l’esport, que tindrà lloc el diumenge 24 de febrer al campus universitari.

Recerca

Un total de 40 atletes participaran en aquesta prova que s’emmarca en el projecte de recerca Efectes de la suplementació amb cafeïna sobre els mecanismes d’inflamació induïts per l’exercici físic d’alta intensitat, que desenvolupen els investigadors de la UIB.

La recerca se centra en l’ús de la cafeïna com a ajuda ergogènica, això és, com a suplement nutricional per millorar el rendiment físic de l’esportista davant la realització d’una activitat intensa. Concretament, l’estudi té com a objectiu determinar els efectes de la cafeïna sobre la resposta inflamatòria induïda per l’exercici físic, i estudiar els mecanismes fisiològics implicats en aquesta resposta.

Prova atlètica

Els participants són homes, d’entre 30 i 50 anys i no fumadors, que hauran de recórrer una distància de 15 quilòmetres en un circuit al campus de la UIB. En el marc de la seva participació a la cursa, els faran tres extraccions de sang: abans de la prova, immediatament després i unes dues hores després d’haver finalitzat la cursa.

Els tres primers classificats de la cursa rebran una targeta regal per comprar material esportiu, per valor de 70, 50 i 30 euros respectivament, i la resta de participants rebran un val de descompte de 10 euros per comprar calçat esportiu, per gentilesa d’evaSion Running Mallorca. 

Data de l'esdeveniment: 24/02/2013

Data de publicació: 22/02/2013