32 alumnes de secundària de les Illes Balears es converteixen en científics en el IV Campus Cientificotècnic d'Estiu de la UIB

Dia: dilluns, 24 de juny de 2013
Hora: 10 hores
Lloc: DEMOLAB (edifici Mateu Orfila i Rotger) i DEMOTEC (edifici Anselm Turmeda),
campus universitari, Palma
 

La Universitat de les Illes Balears a través del Programa d'orientació i transició a la Universitat (POTU) organitza el IV Campus Cientificotècnic d’Estiu, del 24 al 28 de juny al campus universitari, per a alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat. 

Hi participaran 32 alumnes de Mallorca (16 de quart d'ESO i 16 de primer de batxillerat), que mitjançant jocs, experiments, tallers i visites a instituts d’investigació tindran l’oportunitat d’interactuar amb la Universitat. Totes aquestes activitats seran conduïdes per becaris col·laboradors de la Facultat de Ciències i de l’Escola Politècnica Superior de la UIB. 

Els principals objectius de l’activitat són potenciar l’interès per la ciència i la tecnologia dels joves estudiants de secundària de les Illes Balears, però també transmetre als alumnes la manera com es fa feina als laboratoris mitjançant treballs pràctics, fomentar el treball en equip, la creativitat i la capacitat de comunicar les experiències viscudes, i connectar l’etapa preuniversitària amb la universitària. 

Entre les activitats que els joves científics podran fer en el IV Campus Cientificotècnic d’Estiu destaquen generar imatges en tres dimensions o l’anàlisi de bacteris proteolítics, i relacionar la cuina i la química, entre d’altres. També faran una visita guiada als instituts d’investigació IFISC i IMEDEA. 

El IV Campus Cientificotècnic d’Estiu l’organitza la UIB amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de la UIB, l’Escola Politècnica Superior de la UIB, la Delegació del CSIC a les Illes Balears, l’IFISC (CSIC-UIB), l’IMEDEA (CSIC-UIB), la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears i l’Obra Social de Sa Nostra. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 24/06/2013

Data de publicació: 21/06/2013