292 alumnes d'intercanvi s'incorporen a la UIB

La Universitat de les Illes Balears dona la benvinguda als estudiants procedents d’una vintena de països que continuaran la formació al campus 

Dia: dimarts, 7 de setembre de 2021
Hora: 11 hores
Lloc: aula magna de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador, campus universitari, Palma   

Ha tingut lloc l’acte de benvinguda per als 292 alumnes d’intercanvi, estrangers i d'universitats espanyoles, que s'incorporen a la Universitat de les Illes Balears el primer semestre del curs 2021-22. Amb aquesta rebuda, comença el programa de benvinguda i orientació per als estudiants d’intercanvi, un programa organitzat pel Servei de Relacions Internacionals de la Universitat.

Hi han intervingut el doctor Marcos Nadal, Vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació; el senyor Ricardo Sagrera, director del Servei de Relacions Internacionals; i el senyor Llorenç Oliver, tècnic del servei.

Dades del programa d’intercanvi

Enguany, 292 alumnes han vingut a la UIB procedents de 21 països d’arreu del món. D’aquests, 182 provenen d’universitats europees, americanes o asiàtiques i 110 són d’universitats espanyoles. Els alumnes d’intercanvi s’incorporen a la comunitat universitària de la UIB en el marc de diferents programes de mobilitat universitària i d’intercanvi, com l’ERASMUS+, ERASMUS K107 o SICUE, i de convenis bilaterals signats entre la UIB i universitats de tot el món.

De quins països venen?

La majoria dels estudiants que venen d'intercanvi a la UIB són d'universitats alemanyes (59) i d’italianes (50). Així mateix, la UIB és la destinació d’estudiants provinents de Bèlgica (7), Mèxic (3), França (7), Polònia (3), Portugal (2), Grècia (2), Colòmbia (1), Rússia (7), Holanda (12), Hongria (7), Irlanda (2), Àustria (2), Polònia(3), República Txeca (3), Eslovàquia (4), Suïssa (2), Regne Unit (1), Sèrbia (1) i Tunísia (1).

De quins estudis són?

La majoria dels estudiants que han vingut ara a la UIB fan estudis de l'àrea de Ciències Socials i Jurídiques (167), seguits dels qui han triat estudis de l'àrea d’Arts i Humanitats (61), Ciències de la Salut (50), Ciències (10) i Enginyeria i Arquitectura (4).

Alumnes de la UIB que se'n van a fora

Així mateix, aquest primer semestre, 178 alumnes de la UIB cursaran una part dels estudis fora de les Illes Balears. 113 se n’han anat a universitats estrangeres i 65 a espanyoles. Les destinacions principals dels alumnes d'intercanvi de la UIB són Alemanya (33), Itàlia (21), França (6), Polònia (15) i la República Txeca (6).

Els alumnes que més s'animen a estudiar a altres universitats són els de Ciències Socials i Jurídiques (106), Ciències de la Salut (30), Arts i Humanitats (23), Enginyeria i Arquitectura (10) i Ciències (9).  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 07/09/2021

Data de publicació: 06/09/2021