18 alumnes del grau d'Estudis Anglesos faran pràctiques de traducció a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil

Els alumnes de la UIB ajudaran comissaries i quarters a atendre els ciutadans estrangers durant les pràctiques formatives 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Jaume Carot, i la delegada del Govern a les Illes Balears, senyora Aina Calvo, han presentat la vuitena convocatòria del conveni de cooperació educativa entre la Secretaria d'Estat de Seguretat, del Ministeri de l'Interior, i la UIB per fer pràctiques formatives en dependències de les forces i dels cossos de seguretat de l'Estat.

En el marc d’aquest conveni, divuit alumnes del grau d'Estudis Anglesos faran pràctiques de traducció en comissaries de la Policia Nacional (CNP) i en quarters de la Guàrdia Civil (GC). Concretament, per que fa al CNP, sis alumnes faran les pràctiques a la Prefectura Superior de Palma i set, a la comissaria de la Platja de Palma. Pel que fa a la GC, tres alumnes les faran al quarter de Palmanova i els quarters de Sóller i Campos tindran un alumne en pràctiques cada un.
 
Les pràctiques consistiran a atendre en anglès els ciutadans estrangers; transcriure i redactar en aquest idioma les denúncies interposades per ciutadans estrangers; informar en anglès els ciutadans estrangers sobre els terminis de tramitació de les denúncies, i emprar aplicacions informàtiques destinades a gestionar la tramitació de denúncies.
 
El conveni compleix un objectiu doble: d'una banda, millorar l'atenció als turistes que són víctimes de delictes i, de l'altra, millorar la formació dels estudiants de la UIB, ja que podran posar en pràctica els coneixements adquirits en el grau d'Estudis Anglesos i preparar-los per a la inserció en el mercat laboral.

El Rector ha expressat satisfacció per la col·laboració i coordinació entre institucions i ha agraït a Delegació de Govern, Policial Nacional i Guàrdia Civil «la seva aportació a la millora la formació dels estudiants de la UIB». Per part seva, la Delegada del Govern ha destacat que aquest conveni reportarà beneficis tant per a la formació i la inserció dels alumnes del grau com per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en el desenvolupament de la seva tasca.

A l’acte, també hi han assistit els alumnes que faran les pràctiques en els dos cossos aquest estiu, així com el senyor Gonzalo Espino, cap superior de la Policia Nacional a les Illes Balears; el senyor Alejandro Hernández, coronel en cap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears; la doctora Carmen Touza, vicerectora d’Estudiants de la UIB; el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, el doctor Miquel À. Deyà; el doctor Rubén Jarazo, director del departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica; i la doctora Marian Amengual, coordinadora de Pràctiques Externes. 

Data de publicació: 09/05/2022