ESTALQUIM és un projecte organitzat per la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, que té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Govern de les Illes Balears
167 nins i nines de 12 i 13 anys, estudiants de segon curs d’ESO, participen en les proves de selecció de la primera edició d’ESTALQUIM (EStímul del TALent QUÍMic), un programa formatiu orientat a desenvolupar la vocació científica en el camp de la Química. El curs 2021-22 formaran part del programa quinze alumnes, que seran seleccionats entre tots els participants.
ESTALQUIM és un projecte organitzat per la Universitat de les Illes Balears i l’Associació de Químics de les Illes Balears, que té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Govern de les Illes Balears.
Dels 167 inscrits, 88 són homes i 79 dones, provenen de 29 instituts i centres de les Illes, la majoria dels quals són centres educatius de Mallorca. També hi ha dos alumnes de Menorca, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella. Ara els inscrits han de superar les proves de selecció, que consisteixen en una prova escrita (16 d’octubre) i una entrevista personal als nins i nines i a les famílies (23 i 30 d’octubre). Els seleccionats gaudiran del programa ESTALQUIM, que és gratuït.
Els nins i nines que entren al projecte ESTALQUIM rebran formació i atenció especialitzada durant dos cursos acadèmics utilitzant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic del qual ells són els protagonistes, entrenant la seva capacitat d’experimentació, creativitat i capacitat de raonament i resolució de problemes. El primer curs es desenvoluparà en 12 tallers des de novembre al maig, els dissabtes al matí cada quinze dies, amb sessions d'unes 3,5 hores de durada. En el segon curs, els nins i nines participaran en una activitat al seu centre educatiu, en què explicaran als companys de classe una selecció dels tallers realitzats, i, a més, organitzaran, juntament amb el professor de la UIB, una pràctica de laboratori.
Amb la col·laboració de:
Data de publicació: 18/10/2021