14th International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA 2009)

Acte d’inauguració
Dia: dimecres, 23 de setembre de 2009
Hora: 9 h
Lloc: sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma
Hi assistirà el doctor Federico Garau, Secretari General de la UIB.

El congrés 14th International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA 2009) tindrà lloc a la Universitat de les Illes Balears del 23 al 25 de setembre. Reunirà més de 300 investigadors procedents de devers de 35 països que hi presentaran 280 comunicacions. A més, s'impartiran quatre lliçons magistrals en sessions plenàries.

El congrés ETFA 2009 recull treballs de recerca científica i innovació tecnològica sobre automatització industrial i tecnologies emergents. Els treballs presentats descriuen noves tecnologies, productes, sistemes i solucions orientades al desenvolupament industrial.

S'organitza en set temàtiques: Tecnologies de la informació aplicades a l'automatització, Sistemes de comunicació industrial, Sistemes encastats i de temps real, Sistemes automatitzats de producció, Control industrial, Intel·ligència computacional i heurística per a l'automatització, Sistemes i robots intel·ligents.

A més de les sessions regulars del congrés, s'organitza una jornada monogràfica sobre generació i distribució d'energia. l'anomenat Energy Day, que tindrà lloc a les instal·lacions de TIRME de Son Reus el dia 22. El programa el componen 10 presentacions de ponents de prestigi internacional.

A l’últim, el dissabte 26 es farà una jornada monogràfica amb 8 ponències sobre Xarxes de comunicacions especialitzades: aplicacions a l'automatització industrial, sistemes d'automoció i automatització i control d'edificis.

Data de publicació: 23/09/2009