125 anys d'història del ciclisme a les Illes Balears

La Federació de Ciclisme de les Illes Balears i la UIB col·laboren en un projecte de recerca acadèmica i rigorosa sobre la importància de la pràctica ciclista a ca nostra

El president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, senyor Fernando Gilet, i el Rector de la Universitat, doctor Llorenç Huguet, han signat un acord marc de col·laboració entre ambdues institucions per dur a terme una recerca rigorosa i acadèmica sobre la història del ciclisme a les Illes Balears i posar en valor la gran importància que hi ha tingut, ja des del segle XIX.

La investigació pretén abastar totes les esferes en què la bicicleta ha tingut un paper decisiu al llarg dels segles XIX, XX i XXI, i posar de manifest el pes que ha tingut en totes les èpoques i classes socials: com a vehicle esportiu, com a reclam turístic, com a mitjà de transport, com a instrument d'oci juvenil, com a element vertebrador d'un determinat tipus d'associacionisme, etc.

El projecte de recerca estarà liderat pel professor de la UIB de Teoria i Història de l'Educació, Pere Fullana, que destaca que el ciclisme sempre ha d’anar lligat a la modernitat. En concret, les Illes Balears són un territori pioner en la pràctica d'aquest esport i ja al segle XIX es va fer una aposta pel model cicloturístic com a element d'impuls econòmic.

Investigar per transferir a la societat

A través de la col·laboració entre les dues institucions, la UIB desenvoluparà en profunditat l'estudi d'aquesta temàtica per després transferir-ne tots els coneixements a la societat. Amb aquesta intenció, es farà una exposició i s’editarà un catàleg amb la informació compilada. Tot plegat en el marc dels actes commemoratius del 125è aniversari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears.

A l'acte de signatura de l'acord hi han assistit, a més del Rector i del president de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, el doctor Pere Fullana i la Gerent de la UIB, senyora Antònia Fullana.

Data de publicació: 17/06/2020