Esment oferirà visites guiades al campus de la UIB amb valor social

La Universitat de les Illes Balears i Esment Fundació han emprès una col·laboració per tirar endavant un programa de visites guiades al campus universitari, a través del projecte Esment Guies, que aporta valor social a l’atenció als visitants.

Gràcies al conveni de col·laboració, un grup de persones amb necessitats de suport faran les seves activitats d'aprenentatge al campus i seran responsables de mostrar espais i projectes de la Universitat. Entre d’altres, mostraran els murals gràfics, els jardins de Son Lledó, els símbols universitaris, l’edifici sostenible de Ca ses Llúcies, etc.
 
Des del mes passat, un equip d’Esment passa la jornada al campus de la Universitat de les Illes Balears, on, des de l'edifici de Cas Jai, preparen els continguts de la visita per les instal·lacions de la Universitat i segueixen el seu pla de desenvolupament a través d'una oferta de tallers d'aprenentatge i de benestar i dels seus projectes pedagògics.
 
Gràcies a aquesta col·laboració amb la UIB, Esment pot donar suport a grups més petits i en diferents espais a l'aire lliure, i ajudar a protegir, així, la salut de les persones. A més, l'entorn obert i saludable els permet fer diferents activitats físiques i passejar.
 
Durant la visita pel campus universitari, les persones de la fundació explicaran què implica aquesta col·laboració i el seu valor social, com beneficia les persones que hi participen, la importància de visibilitzar capacitats vàries, i algunes de les zones més emblemàtiques de l'espai i els seus projectes.
 
A més, donaran a conèixer l'origen de l'organització, les activitats que duu a terme i el motiu pel qual trià la paraula «esment», que significa fer les coses amb cura, posant el focus en les necessitats de les persones i dissenyant un pla de suport adaptat a cadascú.
 
A més, la iniciativa posa en valor el campus universitari com a lloc de trobada entre la societat i la comunitat universitària, un espai on les persones es posen en contacte gràcies a la difusió i l’impuls d’actuacions complementàries a la docència i a la recerca que faciliten una simbiosi entre universitat i societat per a l’enriquiment mutu.
 
Per part seva, amb aquest programa, la UIB vol oferir una projecció cultural i social de la universitat que contribueixi a transmetre valors com la solidaritat, integritat i igualtat a tota la comunitat universitària i a la societat en general.
 
En aquest sentit, la relació amb la societat en general i amb entitats socials en particular és una estratègia imprescindible en el treball per la igualtat d’oportunitats. 

Data de publicació: 19/10/2020