La UIB col·labora per primera vegada amb MajorDocs amb una classe magistral del filòsof Josep Maria Esquirol sobre la poètica i la creació

La Universitat participa també en un taller sobre cinema documental 

La Universitat de les Illes Balears col·laborarà enguany per primera vegada amb MajorDocs, el festival internacional de cinema de documental creatiu a Mallorca, que celebra la quarta edició del 4 al 8 d’octubre de 2022. La col·laboració del Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB es concreta en l’organització d’un taller i una conferència que impartirà el filòsof Josep Maria Esquirol, així com amb la cessió d’espais i la difusió del festival a través dels seus canals habituals de comunicació i fent conèixer la iniciativa entre la comunitat universitària.

El filòsof Josep Maria Esquirol, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona, oferirà una classe magistral sobre la poètica i la creació emmarcada en la programació del festival durant el mes d’octubre. La seva és una proposta intel·lectual que reivindica la filosofia de la proximitat. Ha rebut, entre d’altres, el premi Ciutat de Barcelona (2015) per La resistència íntima i el Premi Nacional d’Assaig 2016. La Universitat de les Illes Balears patrocinarà aquesta sessió en la qual Esquirol, partint del seu darrer llibre, Humano, más humano, reflexionarà sobre la poètica i la creació i explicarà en quin sentit la intensificació d’allò humà i del món són els horitzons més inspiradors de tota activitat creativa.

Les altres dues activitats que tenen la participació de la UIB formen part de la programació al voltant del festival. A l’edifici Sa Riera hi haurà dues sessions sobre educació i cinema que tindran lloc els dies 22 i 23 de setembre, especialment destinades als professionals de l’àmbit educatiu. A més, el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB oferirà el taller «Cinema documental: aproximació humanística i social», que impartirà Miguel Eek, els dies 21 i 22, 28 i 29 d'octubre de 2022.

MajorDocs és el primer festival internacional de cinema documental a Mallorca; un espai per descobrir altres realitats i altres mirades a través d’una cuidada selecció de documentals de creació. Es tracta d’un projecte de les productores Mosaic i El Obrador, i té el finançament del Consell de Mallorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics, el patrocini d’INNSiDE Palma Center i la Fundació Mallorca Turisme, i el suport de la Fundació Sa Nostra, la Universitat de les Illes Balears, la Conselleria d’Educació i Formació Professional i l’Ajuntament de Palma.

 

Data de publicació: 21/07/2022