Premi per al doctor Damià Gomis Bosch

El GOB de Menorca li ha atorgat el premi Pere Prats de Medi Ambient 2018 

El doctor Damià Gomis Bosch, catedràtic d'Universitat de Física de la Terra, ha estat guardonat pel GOB de Menorca amb el premi Pere Prats de Medi Ambient 2018.

El jurat considera que Damià Gomis reuneix les qualitats per ser mereixedor del premi Pere Prats 2018, atenent la seva trajectòria científica destacable en l’àmbit de la investigació de l'ecosistema marí i la seva vinculació amb el clima i, per extensió, les expectatives i els possibles efectes del canvi climàtic, amb una projecció internacional, present i de futur.

El premi li serà lliurat en un acte públic el dissabte 17 de novembre a les 19 hores a la sala d'actes del Molí del Rei, de Maó.

Damià Gomis es va llicenciar en Física per la UIB el 1986, amb premi extraordinari de final de llicenciatura, i es va doctorar en Física per la mateixa universitat el 1990; aconseguí també el premi extraordinari de doctorat. Després d'una estada postdoctoral a la Universitat de Reading (Anglaterra), el 1993 va guanyar una plaça de professor titular d'universitat del Departament de Física de la UIB, i el 1998 va entrar a formar part de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, UIB-CSIC). És catedràtic d'universitat de l'àrea de Física de la Terra des de 2011.

Al llarg de la seva trajectòria investigadora ha treballat en l'anàlisi espacial objectiva de dades oceanogràfiques i en la diagnosi de processos físics, en particular pel que fa a la interacció entre física i biologia. Durant la darrera dècada la seva tasca investigadora s'ha centrat en dues línies. La primera és la dinàmica marina de l'oceà Antàrtic. La més important i la que centra els seus esforços actuals són els escenaris climàtics marins per al segle XXI, especialment pel que fa referència al nivell del mar. En aquesta línia els primers estudis es varen centrar a explicar el perquè de la variabilitat del nivell del mar observada a la Mediterrània durant les darreres dècades. Després es va passar ja a projectar com serà el nivell del mar i altres variables relacionades (temperatura, salinitat i onatge) al llarg del segle XXI sota distints escenaris de canvi climàtic.

Avui segueix treballant en la base física del canvi climàtic i en els seus impactes, tant des d'una perspectiva essencialment física, com a investigador principal del grup de recerca en Nivell del Mar i Clima, com des d'una perspectiva multidisciplinària, com a director del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic. 

Data de publicació: Thu Nov 15 14:29:00 CET 2018

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies