Els científics de l'IMEDEA (CSIC-UIB) organitzen la I Jornada de Marcatge de Calamars de les Illes Balears

La iniciativa és part de les activitats de divulgació del projecte CONFLICT i la informació obtinguda servirà per caracteritzar millor la biologia d'aquesta espècie de cefalòpode

Dia: dissabte, 5 de febrer de 2011
Hora: 11 hores
Lloc: Club Nàutic Portitxol

El Grup d'Ictiologia de l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, CSIC-UIB), en col·laboració amb el Club Nàutic Portitxol i el Bazar Las Palmeras han organitzat la primera Jornada de Marcatge de Calamars de Mallorca. Aquesta iniciativa té com a objectiu aprofundir en el coneixement dels aspectes biològics de les poblacions de cefalòpodes de la mar Balear.

La jornada s'iniciarà al matí amb unes conferències sobre les diferents modalitats de pesca, la biologia del calamar de potera o les zones de pesca i altres secrets que ajudaran els pescadors a optimitzar les sortides a la mar. La sortida de les embarcacions està prevista a les 16 hores i a la tornada es lliuraran als participants els premis que els patrocinadors han aportat a l'organització. A més de diversos regals promocionals, els participants entraran en el sorteig de diversos equips de pesca valorats en 500 euros.

Aquesta jornada s'inscriu en la línia de col·laboracions que els investigadors de l'IMEDEA (CSIC-UIB), el Club Nàutic Portitxol i els pescadors de Mallorca desenvolupen per promoure des d'un punt de vista sostenible la pesca recreativa. El marcatge de calamars permetrà als investigadors de l'IMEDEA determinar importants característiques que ajudaran a perpetuar la pesca del calamar de potera i aportaran noves dades a les investigacions del projecte CONFLICT.

CONFLICT, un projecte científic de gran abast social

L'equip d'investigadors de l'IMEDEA (CSIC-UIB), amb el suport de la Direcció General de Pesca del Govern de les Illes Balears, té com a objectiu realitzar un estudi integrat dels pescadors artesanals i recreatius (sociològic i econòmic), l'activitat pesquera (hàbits, esforç, captures i mortalitat generada) i del efectes sobre les principals espècies explotades (canvis en la demografia i la biologia) a Mallorca, l'Estartit i Barcelona. En el marc del projecte CONFLICT, s'estudiaran a Mallorca espècies com el calamar, l'escórpora, el cap-roig, el raor, la variada, el serrà o el pagell.

El projecte, liderat per la professora d'investigació Beatriz Morales (IMEDEA, CSIC-UIB) i finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, inclou entre els seus eixos un aspecte bàsic per a l'anàlisi de la situació pesquera actual: l'impacte socioeconòmic de la pesca recreativa. Així, els resultats d'aquesta investigació es dirigeixen a l'aportació de dades i recomanacions de gestió que permetin conservar els recursos pesquers costaners i els seus valors ecològics, sociològics i econòmics.

Data de l'esdeveniment: 05/02/2011

Data de publicació: Fri Feb 04 13:21:00 CET 2011

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies